Het is een cliché maar ook ik was een echt paardenmeisje, van jongs af aan kon ik al uren en dagen op de manege hangen en later bij mijn verzorgpaarden en ezels.

 

Na het behalen van mijn diploma voor paraveterinair (dierenartsassistente) aan het Groenhorst College in Barneveld ben ik in contact gekomen met een hoefsmid. Ik mocht zo nu en dan eens mee en het ambacht interesseerde me enorm en heeft me nooit meer losgelaten.

 

Na met veel plezier in een dierenartsenpraktijk gewerkt te hebben ben ik dan ook begonnen met de opleiding tot hoefsmid. De particuliere opleiding bij Henny Bloom in Baarlo en de stage bij Henk Hofmans hebben mij gemaakt tot een zelfstandige, vakbekwame, doorzettende maar vriendelijke hoefsmid, met liefde voor het vak.

 

In 2004 behaalde ik het Erkend Nederlands Diploma en begon mijn bedrijf. Om op de hoogte te blijven van mijn vakgebied ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden. Daar worden voor mij en mijn collega smeden cursussen, bijscholingen, lezingen en wedstrijden georganiseerd. Daarnaast behartigt de vereniging ook de belangen van de hoefsmeden.

 

Al met al komt u met mij als hoefsmid goed beslagen ten ijs!